nedelja, 14. oktober 2018

1. DAN - ZAČETEK DOGODIVŠČINE14.10.2018 
ura: 17.22
1. DAN - ZAČETEK DOGODIVŠČINE


Ob 04.05 v Nedeljo zjutraj, nas je pred gimnazijo in veterinarsko šolo BIC Ljubljana pričakal GoOpti. Seveda je vedno nekdo, ki skoraj zamudi, in le minuto do odhoda  je prišla še zadnja dijakinja. Spakirali smo kovčke in svoje zaspane zadnjice v kombi ter se odpravili v Zagreb na letališče Franja Tudjmana.


Tam smo prevzeli letalske karte in s pomočjo megalomastične profesorice Tatjane Kolar našle terminal za naš odhod.  Našo predrago Uršo je prevzela ¨volčja lakota¨ in vsa vesela je zagrizla v  šoferski sendvič.
  

Ura je odbila 07.40 in prišel je čas za vkrcanje na letalo, do katerega nas je odpeljal avtobus. Z letalske steze smo vzleteli ob 08.10 in po dveh urah in pol rahlo neudobnega spanca, mišičnih krčev in mravljincev okončin prispeli na Finsko. 


 

S podzemno železnico smo se odpeljale do glavnega mesta Helsinki. Pot pod noge smo ubrale do našega hotela in se namestile po sobah. 
Naredile smo seznam hrane, ki jo potrebujemo in se odpravile po nakupih. Utrujene od celega dneva smo se odločile, da si odpočijemo in napišemo še blog, ki ga prav ta trenutek berete. Prvi dan je za nami jutri pa veselo na delo!
Ni komentarjev:

Objavite komentar