torek, 30. oktober 201830.10.2018
17:34

16. DAN

NEVROLOŠKA AMBULANTA AISTI

Danes je bil zaspan dan, saj so poleg naju zehali tudi veterinarji na kliniki. S še več dela kot včeraj, smo dan pričeli z 15- letnim psom, kateremu smo s pomočjo rentgena diagnosticirali tvorbe na pljučih. Aplicirali smo mu velike količine zdravil in ga nato namestili v hospital.


Na sosednji operacijski mizi je ležal srednje velik pes mešanček, kateri je imel tumor na spodnji čeljusti. Z operacijo smo ga uspešno odstranili.Po tej operaciji je takoj sledila operacija črevesja iz katerega smo odstranili veliko gmoto trave, dlake in drugih primesi.Temu podoben psiček je imel poseg, pri katerem so mu vzeli vzorce mišic in jih poslali na nadaljnje laboratorijske preiskave.Agresiven maček je imel ogromen absces na levem licu. Lice smo odprli in očistili gnoj, nato mu vstavili drenažo.V zobni ambulanti so opravljali čiščenje zobnega kamna pri psu pasme papilon.


Naš najbolj miren in tudi zadnji pacient pasme kodrasti bišon je bil dehidriran, zato smo mu pod kožo aplicirali infuzijsko tekočino.


Zaspani se po praksi odpraviva domov, si skuhava kosilo, se uleževa na posteljo in utrujeni piševa blog. Kmalu se bova odpravili spat. Lahko noč pa fejst bodte!  

VETERINARSKA FAKULTETA

Na kliniki se je dan pričel z obravnavo tujega članka o koliki, ki ga je veterinarka predstavila študentom. Na najino srečo v angleščini. Osredotočili so se na jemanje vzorcev- biopsijo iz različnih mest pred in po operacijo ter zraven ugotavljali smrtnost. Po obravnavi sva se odpravili na ultrazvok dveh konjev s koliko, na srečo se je en od njiju pozdravil brez operacije. Po tem je sledilo rentgensko slikanje noge ponike, nato pa so slikali še glavo konja, ki so mu pred enim letom operativno odstranili zob. Ta konj je šel kasneje še na zobni pregled in na srečo je bilo z njim vse vredu. Po kosilu naju je veterinarka prosila, naj pripeljeva dva konja za učenje iz boksev. Veterinarka jim je pokazala kako se naredi nevrološki pregled, konjička pa sta nama zaradi dolgčasa med tem kar precej nagajala. Vesni je njen še posebej nagajal, jo med pregledom hotel gristi in ščipati ona pa mu je zaradi velike množice okoli sebe malo težje pokazala kdo je šef. Moj konj Ville je bil na začetku kar prijazen, svojeglav pa je postal, ko so prinesli priboljške. Študentje so opazovali razne reflekse, opazovali gibanje konja z dvignjeno glavo. Gledali so kako se konj giblje, če mu nekdo ob hoji vleče rep v stran. Po dveh skupinah sva odšli domov. Za razliko od včeraj ni bilo snega, je bil pa zato leden veter z malo dežja. Zaradi slabega vremena in teme danes nisva šli nikamor in uživava v toplini stanovanja. 
Ni komentarjev:

Objavite komentar