sreda, 17. oktober 201817.10.2018
15:17

4. DAN

NEVROLOŠKA AMBULANTA AISTI

Kakor vsako jutro ob isti uri vstaneva in se odpraviva proti ambulanti. Danes nisva imeli težav s prevozom, zato sva na prakso prišli pravočasno. V ambulanti je bilo kar nekaj posegov, a pri vseh žal nisva morali sodelovati. Najprej smo na čivavi opravili merjenje odzivnosti mišic na dražljaje, da bi ugotovili mesto motnje v gibanju. 

 

Nato smo opravili MRI mešančka, ki je imel težavo z ravnotežjem in hojo. Slike so pokazale dva možna vzroka. Ali gre za vnetje možganov ali pa za tumor. Ali je operacija možna pa še ne vemo.


Naslednja pacientka je bila labradorka z vnetjem maternice, zato so ji le to odstranili. Po operaciji so maternico prerezali in v njej je bilo veliko gnojne sluzi. 

 

Videli sva še nekaj primerov magnetne resonance, operacijo kremplja in čiščenje sluhovoda.

 

Ob običajni uri sva zaključili z delom se odpravili domov in se poslovili od Vesne in Urše, ki sta se kot vsak dan odpravile nekam na lepše:)

VETERINARSKA FAKULTETA

Najin dan se je začel zelo zaspano, temu pa je ustrezalo megleno ozračje. Na kliniki je bilo danes malo manj pacientov, kljub temu pa so bili primeri zelo zanimivi. Kužku Charlyju sem odvzela vzorec krvi,ter mu vstavila kanilo, nato pa sem ga še držala pri rentgenskem slikanju. Kasneje smo zanj opravili tudi CT slikanje, saj smo se hoteli prepričati, da tumorji na jeziku niso metastazirali kam drugam. Pes je imel v preteklosti tudi epileptične napade, za katere so mu predpisali zdravila. Na zahodnovišavskem belem terierju smo opravili ultrazvok in odvzem krvi, osluškovala pa sem tudi pljuča norfolškega terierja pri čemer je bilo jasno slišati zvoke po katerih prepoznamo pljučno fibrozo.


Po praksi smo se skupaj s profesorico odpravile na otok Sveaborg. Otok se nahaja malo iz centra Helsinkov, ima pa bogato vojaško zgodovino. Na njem so švedi zgradili vojaške utrdbe za obrambo pred rusko invazijo. Ko smo prišle na otok najprej nismo videle skoraj ničesar zaradi zelo goste megle, ki je že cel dan obdajala Helsinke, po besedah fincev pa naj bi bila zelo redka. Nato se je megla malo razkadila in lahko smo uživale v osupljivih razgledih iz otoka. Dan smo zaključile s sprehodom po mestnem centru, kjer smo si v turški restavraciji privoščile večerjo.

  
  


 
Ni komentarjev:

Objavite komentar