torek, 23. oktober 201823.10.2018
21.05

10. DAN

VETERINARSKA AMBULANTA AISTI

Kakor je včeraj počasi mineval čas je tudi danes. Kljub temu, da so rekli, da bo veliko operacij jih ni bilo. Verjetno so mislili dopoldne, saj ravno ko sva prišli so zaključili z eno operacijo, v hospitalu pa so počivali že trije pacienti. Vsi zaposleni so že odšli domov razen dežurnega, kateremu sva pomagali pomiti in posesati celotno ambulanto. Mislim, da sva si nabrale veliko prakse s področja čiščenja, tako da če kdo rabi čistilni servis na dom, pokličite 040-836-272(malo za šalo malo za res - številka je izmišljena).  Po tem sva odšli domov in skuhali rižoto še za Vesno in Uršo. 
Jaz in Irma sva okoli petnajst čez devet odšli v bližnji market po nekaj sladkega, saj nama je padla raven glukoze. Ko sva čakali na račun, ga moški za blagajno natiska in izda Irmi, ta pa odvrne: Heluuu. Celo pot nazaj do stanovanja in še zdaj, v solzah smeha piševa ta blog. Prijeten večer še naprej.

Za danes bo vredu. 


VETERINARSKA FAKULTETA

Današnji dan sva na kliniko prišli ob osmih, ter najprej pomagali očistiti pobrito mesto na vratu, da je veterinarka lahko vstavila kanilo. Pomagali sva tudi pri fiksaciji žrebeta, ki mu je bilo s pomočjo rtg-ja slikati nogo. Po slikanju sva se odpravili na operacijo žrebca, ki mu je v sinusih razraščalo gobasto tkivo. Žrebcu je veterinar odprl del lobanje, mu počistil tkivo ter vse skupaj nazaj zaprl. Operacija je bila zelo dolga in krvava. Trajala je dobre 3 ure. Po operaciji sva si šli kupit sendviče saj sva kosilo zamudili. Ura je bila že 15, a je bila na sporedu še ena operacija- artroskopija komolca pri žrebetu, zato sem se odločila da bom ostala dlje in opazovala še to operacijo. Žrebe je bilo staro 5 mesecev in naj bi bilo vredno veliko denarja, zato se je lastnik odločil za operacijo. Veterinar mu je z endoskopom poskušal sprati sklep, žrebetova diagnoza je bila namreč septični artritis. Operacijo smo odpravili v dveh urah, a ni rečeno da je žrebe pozdravljeno. Po končani praksi sem se utrujena vrnila v stanovanje, kamor sem prišla šele ob šestih. Urška nam je vsem skuhala odlično večerjo, zdaj pa bomo večer preživele ob pisanju bloga in kartic.

 


Artroskopija pri žrebičku


Ni komentarjev:

Objavite komentar